KONTSFORUM i Kävlinge startades i november 2011 med många entusiastiska hantverkare och konstnärer. Ett initiativ taget av Rotary i Kävlinges samhällsgrupp för att berika kulturlivet och att finna för verksamheten en lämplig utställningslokal.

Fram till maj 2014 var Lilla Kulturhuset stängt. Då gav mäklarfirman Landgrens oss möjligheter till att ställa ut i deras kontorslokal på Mårtensgatan när det var marknader. Till påskutställning/konstrunda fick vi ställa ut i lokalen Bassängen, biblioteket i Kävlinge.

I maj 2014 var vi framme vid vårt mål. I samband med City Samverkans vårmarknad invigdes Lilla Kulturhuset Mejerigränden i Kävlinge och vi fanns på plats med en samlingsutställning. Kulturhuset ägs av kommunen och inriktningen är prioriterad för kulturaktiviteter. Lilla Kulturhuset bokas flitigt för utställningar, musik, dans, teater, workshops. Kulturdagar för barn och ungdomar samt undervisning i Färg och Form, Kulturskolan. Ett hus med fantastisk akustik, harmoni och vibrationer i väggarna! Dessutom ligger det bara ett stenkast från järnvägsstationen.

Det här har vi som förening lyckats genomföra utan att ha en egen lokal sedan 2012. Konstforums första utställning genomfördes under påsken 2012 i samband med konstrundan. Lokalen var före detta XXL-Bygg i Kävlinge. Tillsammans med Kävlinge kommun, Kultur och Fritid, roades barn med att få teckna/måla och medlemmarna hade en samlingsutställning. Sedan fick vi möjlighet att prova på att ha utställning i det ny renoverade kulturhuset resten av året.. I samband med Citysamverkans vår-, höst- och julmarknader visade kommuninvånarna på stort intresse för konst/hantverk (utställningar) och vi kunde summera detta budskap till ansvariga i kommunen och till våra politiker.

KONSTFORUM har återkommande utställningar i Lilla Kulturhuset i Kävlinge. Konstrunda, Vårsalong, Höstsalong, Ungdomsutställning. Julmarknad

Andra evenemang vi medverkar i är:
Kävlinge Live i Silverforsen Folketspark,
Sillamarknaden i Barsebäckshamn,
Kultur i Kävlinge.

Vi har samarbetat med Riksteatern i Kävlinge, tema Frida Kahlo.

Vår ambition är att fortsätta arrangera samlingsutställningar och att samarbeta med andra föreningar i samband med våra utställningar.